6. märts 2015

Toidupuudus - Eesti riigi ja rahva olematud toiduvarud

Eestlased lähevad uhkena LAULDES - pea püsti ja selg sirgu - täielikult ette valmistumata eesseisvatesse rasketesse aegadesse. Viimased kümme aastat on mitmed rääkinud, et igaühe kodus võiks ja peaks olema väike toiduvaru! Tulevikus seega saab olema TOTAALSET TOIDUPUUDUST ning isegi NÄLGA SELLELE MAAL!



Sõnakuulmatute needus Piiblis:
5.Mo.28,20Jehoova saadab sulle needuse, segaduse ja ähvarduse kõiges, mille külge sa oma käe paned, mida sa teed, kuni sa hukkud ja kuni sa äkitselt kaod oma kurjade tegude pärast, sellepärast et sa mind oled maha jätnud!  5.Mo.28,51 See sööb ära su lojuste soo ja su maa vilja, kuni sa oled kadunud; see ei jäta sulle midagi, ei teravilja, viinavirret ega õli, ei veiste vasikaid ega pudulojuste tallesid, kuni ta sinu on hävitanud!

Osa sellest on juba täide viinud meie riigijuhid - hävitades siseriiklikule julgeolekule vajalikku väiketootjaid ja põllumajandus sektorit. Ultraliberaalne äraandjad on hävitanud ja hävitamas Eesti riigi suurimat siseriiklikku süsteemi - väiketalud!

Ellujäämise kunsti pole Eestimaalasele õpetatud ja Euroliit lõikas ära tagavarade soetamise, et kindlustada impordile suure ja püsiva käibe.Ministrid ja ministeeriumid täidavad direktiive täppi pealt, et saada kiita! Selline eneseimetlus saab olema hukatusliku tagajärgedega!

NB! HOIATAV ALRM - loe ja valmistu, keegi ei hoolitse sinu eest! Saad loota vaid iseendale ja Jumala abile. 

Katastroofi ajal jääks Eesti rahvas nälga

Kriisi korral ähvardab toidu- ja veepuudus eelkõige linnu

Eesti Konjuktuuriinstituudi poolt läbi viidud uuringus selgus, et keskmiselt on nt ühel majapidamisel toiduvarusid 1 (üks) nädala jagu, eks linn sööb selles statistikas maarahva keskmist, kel varusid tõenäoliselt kordades rohkem.


Eestil praegu kogutud toiduvarud:

  • Küpsised ja kuivikud 6,36 tonni
  • Purgitoidud, supid ja pastaroad 20 tonni
  • Mahlad ja joogid 50 tonni
  • Joogivesi 15 tonni
  • Kuivatatud veiseliha 0,1 tonni
  • Lastetoit Põnn 4,2 tonni

Allikas: www.delfi.ee; Eesti Päevaleht Online

Igaüks võib selle koguse jagada eesti elanikonnaga ning arvutada kauaks seda jätkub!


Konjuktuuri instituudi arusaam 4-liikmelise perekonna nädala toidukorvist, ehk mis meil võiks kodus olemas olla, et nädal ilma poes käimata toime tulla:


Jahu________________0,5kg

Makaronid, tangained__0,5kg
Leib________________3kg
Sai, sepik____________2kg
Liha_________________2kg
Hakkliha_____________0,25kg
Keeduvorst___________1kg
Suitsulihatooted_______0,2kg
Piim, keefir___________6l
Kohupiim_____________0,5kg
Juust________________0,4kg
Või__________________0,4kg
Koor________________1,5l
Kanamunad__________10tk
Kala________________0,7kg
Margariin____________0,25kg
Suhkur______________1kg
Kohv________________100g
Tee_________________50g
Kondiitritooted________1,3kg
Köögivili_____________2kg
Kartul_______________4kg
Puuvili_______________2kg
Limonaad____________4pdl


Siin huvitavaid asju, mida sa peaks teadma!
Tsiteerin: PõllMin tellimusel viis EKI sep-okt10 läbi uuringu: "Toiduainete omavaru olemasolu majapidamistes ning elanikkonna toimetulekuoskused kriisi-, häda- ja eriolukorras”.  Uuring kättesaadav PõMin kodulehel vaata lisa. Ilmneb see, mida oligi tarvis tõestada!  Inimestel puuduvad kodudes varud. Mingi toiduvaru on riiklikult olemas, kuid puudub süsteem, kuidas seda laiali jagatakse. Probleemiks ka joogiveega varustamine, kuna enamus on liitunud tsentraalse veega. Kaevudele ligipääs vähestele. (Allikas: militaarfoorum)

Murelikuks teeb aga see, et Eesti riigiametnik mainib otse, et EESTI RIIGIL ei ole kriisiprogrammi!
Riigikaitsekomisjoni esimees ja kriisiekspert MATI RAIDMA-ga raadiosaade (Raadio 2 - Hallo kosmos - 9. detsember). Siit arhiivist saab selle ka alla laadida. Sellest saatest jäi mulje, et praegune plaan on selline - kui jamaks läheb, siis iga indiviid vaadaku ise, kuidas hakkama saada, kuniks midagi selgub. Ilmselt kõik mäletame aega, millal piiratud koguses soodsa hinnaga televiisoreid müüdi. Ei julge kujutadagi, mis kriisiolukorras lahti läheb sama rahvamassiga, kus ressursid on piiratud ja vajadused lõputud. RKK esimees ütes välja "valvevirisemise" põhilise tõe - kuningas on tegelikult alasti. Aga - "uppuja päästmine on uppuja enda asi" on kah üks kriisivalmiduse võimalusi (Allikas: militaarfoorum)
...

Tark poeb peitu soovitab: Hoia alati kodus väike varu kauasäilivatest toiduainetest.

Need võiksid olla sellised toiduained mille säilivusaeg on vähemalt aasta või rohkem. Näiteks erinevad kuiv ja tangained, konservid jne. Toodete ostmisel kontrolli kindlasti säilivusaja pikkust. Säilivustähtaja lähenedes võid neist toodetest valmistada süüa ja asemele osta uued. Ei maksa kunagi loota kellegi teise abile!

Arvamusi netist:


Madis kirjutab: Juba mõnda aega olen ma üritanud juhtida inimeste tähelepanu sellele. Vaadake oma kodust köögikappi, kui pikaks ajaks teil seal oma pere tarvis toitu on? Tatar, riis, kaerahelbed ja manna ei maksa suurt midagi, aga tagavad näljaajal hädavajalike süsivesikute olemasolu ning seisavad riiulil kaua, ilma et nende kvaliteet langeks. Kas teie kuumavee-boileril on tühjenduskraan? Kui mingil hetkel ootamatult vesi ära võetakse, siis seisab teil seal 80-100 liitrit kvaliteetset joogivett. See on 3-4 liikmelise pere nädala varu ... 
Militaarinimene soovitab:

Kriisiaja toiduvaru peab vastama järgmistele nõudmistele

1. vajab valmistamiseks ainult vett ja soojust, parem kui ei vaja üldse
2. esmane on kalorite sisaldus - eelistatud on näiteks makaronid-nuudlid ja rasvased lihakonservid - nt põlatud turisti eine, mis on loomaliha-sealiha segu (loomalihast proteiinid ja sealihast kalorid).
3. vitamiinid peaks olema kontsentreeritud kujul, kuid nad pole nii primaarsed kui kalorid (vähemalt lühiajalise tarbimise ja meie laiuskraadi puhul).
4. pika säilitusajaga, kuid võimalikult naturaalsed. St mitteriknevad, pakitud kuivained ja konservid. Peab säilima toatemperatuuril vähemalt 1 aasta.

Supermarketite toiduvarudest on 2/3 mitte eriti hästi säiliv ja kriisioludes muidu vähekasulik kaup. Sügavkülmutatud kaup (kas elektrit on?), puu- ja köögivili, leib-sai, niksid-näksid jne on asjad, mis esimese nädalaga (kui mitte veel varem) hukas on. Poolfabrikaadid ja valmistoit läheb hukka lausa 24 tunniga. Jahu, tangained vms on kergeks saagiks kriisajal vältimatule parasiitide-näriliste vohamisele, samuti kulub toidu valmistamiseks liigselt energiat ja aega.

Nendele kriteeriumitele vastab kõige paremini armee kuivtoidupakk või muu taoline asi:
1.kiirnuudlid (saab süüa ka külmalt) koos maitseainelisadega (min. ained).
2. lihakonservid (ka rasvasemad kalakonservid)
3. kuivikud (kui nuudlid on, pole kohustuslik)
4. vitaminiseeritud joogipulbrid

5. kondentspiim 






Valik viiteid:



Google images - tühjad poed

Kriisireguleerimine (Põllumajandusministeerium)

Hädaolukorra seadus – Riigi Teataja



Piibel räägib meile planeet maad ootab ees rida sündmusi, mis hirmutavad siinseid elanikke

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kommentaar vaadatakse üle, sobivuse korral lisatakse lehele.